ParkinsonNet

Onze logopediepraktijk is aangesloten bij het ParkinsonNet.

Waar staat ParkinsonNet voor?

ParkinsonNet staat voor een netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen van mensen met de ziekte van Parkinson. In een groot aantal regio’s in Nederland is inmiddels een ParkinsonNet aanwezig. In de meeste regio’s zijn de volgende zorgverleners betrokken bij het ParkinsonNet: de neurologen en parkinsonverpleegkundigen van het regionale ziekenhuis, oefentherapeuten( Cesar en Mensendieck), logopedisten, ergotherapeuten werkzaam in de regio rondom het ziekenhuis. In onze regio werken wij samen met het Kennemer Gasthuis.

Waarom ParkinsonNet? lees meer…

Wat is de meerwaarde van een ParkinsonNet therapeut? lees meer…

Van wie is ParkinsonNet?lees meer…

Vragen?lees meer…

48ab590edc97eb5c31653aabd789b722_f90ParkinsonTV
Onze praktijk is aangesloten bij Parkinsonnet.
Een nieuw initiatief van Parkinsonnet is ParkinsonTV. Een maandelijks live online uitgezonden programma over de ziekte van Parkinson.  Op 9 mei is de volgende aflevering. U kunt ook gemiste afleveringen terugkijken op www.parkinsontv.nl

Waarom is er een ParkinsonNet?

Als gevolg van de ziekte van Parkinson kunnen op verschillende gebieden problemen ontstaan. Hierdoor zijn vaak meerdere zorgverleners betrokken bij de behandeling en de begeleiding van mensen met de ziekte van Parkinson. Het is hierbij van belang dat zorgverleners specifiek deskundig zijn en behandelingen op elkaar afstemmen.

Wat is de meerwaarde van een ParkinsonNet therapeut?

De therapeuten van het ParkinsonNet zijn gespecialiseerd in het behandelen van mensen met de ziekte van Parkinson. De therapeuten zijn opgeleid door experts op het gebied van de ziekte van Parkinson afkomstig uit de Parkinsoncentra in Nederland. Daarnaast werken ParkinsonNet-therapeuten nauw samen met neurologen in uw regio. Zodoende zijn de behandelingen deskundig en beter op elkaar afgestemd, waardoor de kwaliteit van zorg verbetert voor mensen met de ziekte van Parkinson.

Van wie is ParkinsonNet?

ParkinsonNet is een initiatief van UMC St. Radboud en de Werkgroep Bewegingsstoornissen van de Nederlandse Vereniging voor Neurologie. Het ParkinsonNet concept wordt ondersteund door het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie, de vereniging van Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck, Ergotherapie Nederland,, de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie en de Parkinson Patienten Vereniging.

Vragen?

Meer informatie over de ziekte van Parkinson en het ParkinsonNet vindt u op www.parkinsonnet.nl