Wie zijn wij   

Mary de Boer

 

Mijn naam is Mary.  In 1987 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Logopedie-Akoepedie in Amsterdam. In 1991 ben ik het Logopedisch Centrum Haarlem gestart.

Logopedie is een heel afwisselend vak. Ik zie logopedie als een vak dat zich vooral met communicatie bezighoudt in al zijn vormen. Het is fijn als mensen weer makkelijker contact kunnen maken met anderen doordat je als logopediste daar een bijdrage in kunt leveren.

Mijn specialisaties zijn stotteren, verworven neurologische stoornissen en niet- of nauwelijks sprekende kinderen. Ik ben ingeschreven in het NVLF-kwaliteitsregister Afasie en het NVLF-kwaliteitsregister Hanen en in Canada bij het Hanen-centre. Tevens ben ik aangesloten bij het ParkinsonNet.

 

Werkdagen
Maandag-ochtend en donderdag-ochtend en vrijdag: Spaarndamseweg
Dinsdag en woensdag: Gezondheidscentrum Schalkwijk

 

 Claudia Philippo (momenteel met zwangerschapsverlof)

Mijn naam is Claudia. In 2012 ben ik afgestudeerd aan de opleiding logopedie in Rotterdam

Voordat ik aan de opleiding Logopedie begon, heb ik Rechtsgeleerdheid gestudeerd. Toen kwam ik erachter dat ik zocht naar het praktische en het persoonlijke contact met mensen. Dat heb ik gevonden als logopedist. Het geeft mij veel voldoening om mensen te helpen. Samen met de cliënt kijk ik wat er nodig is en wat ik als logopedist daarin kan betekenen. Het mooie vind ik: elk mens is uniek en geen twee problemen

zijn hetzelfde. Juist die diversiteit van de klachten, maakt mijn vak erg mooi.

Ik ben gespecialiseerd in jonge kinderen met fonologische articulatieproblemen en volwassenen met niet aangeboden hersenletsel (NAH) met communicatieproblemen (afasie en dysartie). Ik ben ingeschreven bij het afasieregister. In de zomer van 2018 zal ik de cursus PROMPT gaan volgen. In 2019 hoop ik de cursus Sensorische Informatieverwerking te gaan volgen.

Werkdagen
Maandag, donderdag en vrijdag: Gezondheidscentrum Schalkwijk

 

Yara de Jonge

 

Mijn naam is Yara de Jonge. In 2013 ben ik afgestudeerd aan de opleiding logopedie in Groningen.

Mijn passie voor het vak is ontstaan uit het helpen van mensen in het dagelijkse leven. Communicatie en eten en drinken zijn voor mij essentiële onderdelen in het dagelijks leven. Als mensen daar problemen mee ondervinden wil ik hen graag helpen zodat communiceren en eten en drinken weer goed gaat en zij weer deel kunnen nemen aan gesprekken en weer kunnen genieten van eten en drinken.

Mijn specialisaties zijn Hanen therapie en OMFT. Daarnaast zal ik  na scholing in juni deel uit maken van het Parkinsonnet  en zal ik  mij verder verdiepen in OMFT. In de toekomst wil ik mij graag nog verdiepen in larynxmanipulatie.


Werkdagen
Maandag en woensdag: Gezondheidscentrum Schalkwijk
Dinsdagmiddag en donderdag: Spaarndamseweg

 

Michelle Blokker

Mijn naam is Michelle. In 2011 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Logopedie in Utrecht.

Mijn passie voor het vak is ontstaan uit het helpen van kinderen. Kinderen zijn nog erg onbevangen en kunnen op een spelende manier veel leren. Op deze manier iets bijdrage aan de ontwikkeling vind ik erg dankbaar.

Mijn specialisatie is dyslexie. Ook heb ik cursussen gevolgd voor het behandelen van fonologische stoornissen, denkgespreksmethodiek en Floortime.
In de toekomst zou ik mijzelf graag specialiseren als pre-verbaal logopedist

 

Werkdagen
Donderdag: Gezondheidscentrum Schalkwijk
Vrijdag: Spaarndamseweg

 

Loes Venema

Mijn naam is Loes.Ik ben afgestuurd in februari 2011 aan de Hanzehogeschool in Groningen

Ik heb veel passie voor het vak logopedie omdat het me verschrikkelijk lijkt om niet goed te kunnen communiceren, daarom wilde ik mensen daar graag mee helpen. Ik hecht veel waarde aan een open en vrolijke sfeer in de behandeling. Het is belangrijk dat kinderen en ouders zich veilig en op hun gemak voelen tijdens de behandeling.

Ik ben gespecialiseerd in dyslexie. En ik heb cursussen gevolgd voor het behandelen van fonologische stoornissen en ik heb de cursus Floortime gedaan. In juni 2018 ga ik een cursus voor stotteren volgen.
 

 

Werkdagen
Maandag: Zuiderpolderschool (06-21911800)
Dinsdag en donderdag: Gezondheidscentrum Schalkwijk
Woensdag Haarlem Oost (06-21911800)

 

Lisa Derkx

Mijn naam is Lisa. In 2016 ben ik afgestudeerd aan de opleiding logopedie in Utrecht.

Vroeger heb ik als kind zelf logopedie gehad. Ik vond dit altijd ontzettend leuk om naar toe te gaan. Hieruit is ook mijn passie voor het vak ontstaan. Door middel van spelletjes spelen en oefeningen doen kinderen helpen van hun klacht af te komen. Ik heb altijd in de zorg willen werken en de combinatie van kinderen en taal vind ik erg leuk. Logopedie is voor mij dan ook het ideale vak.

Mijn specialisaties zijn meertaligheid en taalspraakproblemen. Dit jaar ga ik de OMFT cursus doen.

 

Werkdagen
Maandag, woensdagmiddag en vrijdag: Gezondheidscentrum Schalkwijk
Dinsdag: Basisschool de Meer